بلک فرایدی یا جمعه سیاه چند سالی هست که در امریکا و حتی در دنیا به روز مهمی تبدیل شده است. میلیون‌ها نفر در سراسر دنیا در روز بلک فرایدی بخش عمده‌ای از خریدهای کریسمس خود را انجام می‌دهند. شاید شنیده باشید که جمعهٔ پس از روز شکرگزاری در امریکا Black Friday نامیده می‌شود. این روز در امریکا تعطیل رسمی نیست‌، اما به دلیل فروش ویژهٔ فروشگاه‌ها و برندها بسیاری از شرکت‌ها و کسب و کارها و حتی مدارس در این روز تعطیل هستند. به لطف فروشگاه‌های اینترنتی چند سالی هست که حراج‌های بلک فرایدی از چندین روز قبل و تا چند روز بعد از آن ادامه دارد. امسال از ۲۳ آبان تا ۶ آذر منتظر حراج‌های داغ فروشگاه‌های اینترنتی باشید.

بلک فرایدی یا جمعه سیاه از کجا آمد؟

بلک فرایدی یا جمعه سیاه چه روزی است؟
واژهٔ بلک فرایدی در دههٔ شصت میلادی بر سر زبان‌ها افتاد. هنوز دقیقاً مشخص نیست چرا به این روز بلک فرایدی می‌گویند. عده‌ای معتقدند بلک یا همان سیاه درواقع به اصطلاحات حسابداری برمی‌گردد که سود را با خودکار مشکی و ضررها را با خودکار قرمز در دفترخود وارد می‌کردند و واژهٔ‌ بلک به وضعیت مالی فروشگاه‌ها و انتقال آن از قرمز به مشکی بود.
از سال ۱۹۲۴ روز پس از شکرگزاری آغاز رسمی خریدهای سال نوی میلادی محسوب می‌شود. در این بین، پس از مدتی فروشندگان متوجه شدند که در حراجی‌ها می‌توانند خریداران بیشتری را به سمت خود جذب کنند و فروش بیشتری داشته باشند. بنابراین، بلک فرایدی تبدیل شد به بهترین زمان برای خرید سال نو؛ حتی ارزان‌تر از حراجی‌های شب سال نو.
بلک فرایدی روزی است که بیشتر امریکایی‌ها از کار و مدرسه می‌زنند، در جلوی فروشگاه‌ها صف می‌کشند و حتی از شب قبل جلوی آنها می‌خوابند تا کالای مورد نظر خودشان را با قیمت بسیار کمتری خریداری کنند. حتی در بسیاری از فروشگاه‌ها به دلیل ازدحام جمعیت تلفات جانی رخ می‌دهد. در بسیاری از مواقع حتی پلیس هم در این روز نمی‌تواند نظم و امنیت را در سطح شهر حفظ کند.

دیگر حراجی‌های بزرگ در دنیا

کشورهای دیگر هم از این قافله عقب نمانده‌اند و چند سالیست حراجی‌های خاص خود را برگزار کرده‌اند. جشنواره حراج چین در روز مجردها برگزار می‌شود. در ۱۱ نوامبر هر سال فروشگاه‌های چینی محصولات و کالاهای خود را حراج می‌کنند و حجم عظیمی از خرید و فروش در چین شکل می‌گیرد.
به تازگی در کشوارهای حوزه خلیج فارس به‌جای بلک فرایدی یا جمعه سیاه، جمعه سفید را برگزار می‌کنند. این جشنواره دقیقاً در همان تاریخ بلک فرایدی برگزار می‌شود.
در ایران نیز فروشگاه بامیلو به تازگی حراجی بزرگی به نام حراجمعه را برگزار کرد که می‌توان گفت بزرگ‌ترین جشنواره حراج کالا در ایران محسوب می‌شد.

بلک فرایدی ۲۰۱۷ و فروشگاه‌های اینترنتی

با اوج گرفتن فروشگاه‌های اینترنتی آنها هم از تب بلک فرایدی عقب نیفتادند و به جرگهٔ حراجی جمعهٔ پس از روز شکرگزاری پیوسته‌اند. با وجود تمام سختی‌ها و تلفات جانی و مالی در فروشگاه‌ها، خرید از فروشگاه‌های اینترنتی در بلک فرایدی شاید کار عقلانی‌تری باشد. به همین دلیل کوران رقابت در بلک فرایدی در فروشگاه‌های اینترنتی داغ‌تر از پیش شده است.
با رونق گرفتن بلک فرایدی در فروشگاه‌های اینترنتی دیگر بلک فرایدی «یک روز» نیست. بسیاری از فروشگاه‌های اینترنتی نظیر آمازون از چند روز قبل از بلک فرایدی تخفیف‌های ویژه‌ٔ خود را آغاز می‌کنند و تا چندین روز بعد ادامه می‌دهند. اما داغ‌ترین تخفیف‌‌ها در همان روز بلک فرایدی یا جمعه سیاه و درنهایت یک روز قبل و بعد از آن صورت می‌گیرد.
این روزها  تب و تاب بلک فرایدی یا جمعه سیاه به کشورهای دیگر دنیا هم رسیده است ولی همچنان این سنت در امریکا رواج بیشتری دارد. اگر شما هم به دنبال کالایی با قیمت بسیار مناسب‌تری هستید، توضیه می‌کنیم بلک فرایدی ۲۰۱۷ را فراموش نکنید؛ بلک فرایدی امسال برابر است با ۳ آذر. از حالا خود را برای آن روز آماده کنید. حتماً مطلب ۵ فروشگاه برتر در Black Friday را مطالعه کنید تا راحت‌تر بتوانید فروشگاه خود را برای خرید در بلک فرایدی ۲۰۱۷ انتخاب کنید.